Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

10 reden waarom cyclisch leven een ware gamechanger is voor ondernemende vrouwen met daadkracht en ambitie!

Één voet op het gaspedaal.
Één voet op de rem.
Dat was jarenlang mijn verhaal.
Van nature ga ik wel: start before you’e ready is mij op het lijf geschreven.
Maar ik weet ook wat het is om jezelf keihard voorbij te lopen.
Elke keer dat ik de energie voelde stromen bij een goed idee, een vers initiatief of een nieuw verworven inzicht en ik enthousiast van start ging, stond vrijwel direct de angst aan om te hard van stapel te lopen.
Teveel van mezelf geven.
Weer te hard werken.
Bang om toch te snel uitgekeken te zijn.
Om weer snel het bijltje erbij neer te moeten gooien.
Ik dacht: het is zwart of wit.
Alles of niks.
Ja of nee. 

Je bent óf volg gas vooruit aan het gaan, of “rustig aan aan het doen”.
Ik wist wel dat daar tussenin ook iets moest zijn, maar dat was voor mij een onontgonnen gebied. 

Want hoé dan?

Hoé doe je geen concessie in ambitie en enthousiasme en behoud je je gedrevenheid, en doe je dit vanuit een ultiem gevoel van energie en rust?


Ideëen tot uiting brengen die kloppen met een onderstroom van diepe rust: ik dacht dat het een utopie was.
Totdat ik cyclisch werken en leven ontdekte. Toen ik er achter kwam dat er ook zoiets bestond als “grijs” gebied, of “het midden”; ging er een wereld voor me open.

De oorsprong van de cyclische manier van benaderen
In de oudheid bestudeerden Chinese geleerden patronen in de natuur. Ze observeerden ook de specifieke kenmerken van de seizoenen. Ze analyseerden de levenscycli van gewassen. Maar ze keken ook naar de levensfases van mensen en dieren. Zij kwamen tot een conclusie: alles is een cyclus. Alles is rond. Alles beweegt in een cirkel. Alle LEVEN beweegt in een cirkel: iets wordt geboren, komt tot bloei, sterft en wordt weer geboren.

Sinds ik deze vorm van werken en leven helemaal in mijn leven heb geïntegreerd is alles veranderd.
Ik had nooit gedacht dat deze manier voor moeiteloos manifesteren zou zorgen. De programma’s die we vanuit deze manier hebben gelanceerd, zaten binnen no time vol met wachtlijst. Ik krijg opmerkingen van mijn omgeving dat mijn chaos lijkt te zijn verdwenen en hoe ik aan die innerlijke rust kom. En last nut no least: ik voel me productiever, geinspireerder en lichter dan ooit!!

Ik deel graag met je waarom cyclisch werken en leven een ware gamechanger is voor ondernemende, daadkrachtige en multigetalenteerde vrouwen:

 1. Cyclisch leven zorgt er automatisch voor dat je je energie nog beter verdeelt en tot nog grotere hoogtes komt
  Mensen zien je als daadkrachtig, inspirerend en je wordt geroemd om alles wat je neerzet. Dat is ook f*cking knap! Alleen jij voelt van binnen ook dat je af en toe wat vaker op de rem mag trappen en wat vaker naar je lichaam mag luisteren. Die yogales, dat meditatie uur: je weet dat het goed is voor je maar je hebt gewoonweg niet de tijd en de prioriteit om er altijd naartoe te gaan. Als het echt nodig is, dan ga je wel. Of je last een noodgedwongen pauze of rust in.
  Cyclisch leven zorgt er voor dat je niet steeds op de rem hoeft te trappen. Of al over je grens heen bent, huilend in de badkamer. Doordat je weet waar in de cyclus je je bevindt, geef je jezelf makkelijker toestemming om niet altijd op de toppen van je energie te hoeven leven. Ook omdat je ervaart tot welke grote hoogtes je in staat bent in de fase na de fase waarin je even gas terugneemt. Je weet wanneer de tijd is om vol gas ervoor te gaan. Doordat je weet wanneer je op je best bent, is het ook echt makkelijker om toe te geven aan je behoeftes in het moment.
 2. Door cyclisch te leven krijg je meer balans in geven en ontvangen
  Vrouwen zoals wij zijn geneigd om vaak hard te werken. Dingen voor elkaar krijgen vanuit een masculiene energie betekent dat je je wilskracht gebruikt. Daar hoeft niets mis mee te zijn, maar wilskracht gaat -duh- over je wil, over dat deel van jou dat geeft, dat trekt en dat duwt. Als je teveel hiervan in je leven hebt, als je dus teveel geeft, dan raak je als vrouw op enig moment uitgeput omdat je niet gevoed wordt. Gevoed worden en de meer feminiene manier van dingen voor elkaar krijgen, is bewegen vanuit inspiratie. En dan bedoelen we niet vanuit het oppervlakkige gevoel van enthousiasme, maar bewegen vanuit je buik; vanuit het kloppende gevoel dat je doet wat de bedoeling is. Vanuit dat deel van jou dat verbonden is met rust, vertrouwen, een heldere visie, vanuit intrinsieke motivatie. Het gaat over ontvangen, over in contact zijn met je Hogere Doelen in dit leven.
  Cyclisch leven maakt dit mogelijk omdat je letterlijk de natuur volgt en keer op keer bevestiging zult krijgen dat het stroomt wanneer je op de juiste tijden en momenten achterover leunt.
 3. Je houdt meer tijd over voor de dingen die echt de moeite waard zijn
  Als je snel enthousiast bent en vanuit dat gevoel vaak meteen actie onderneemt , dan ben je soms ook weer snel uitgekeken. Iets wat je even heeft geboeid, is vaak al snel niet interessant meer als je er even mee bezig bent. Het gevolg: het niet afmaken van dingen (en daar dan een rotgevoel over hebben), het label “wispelturig” (en daar niet oké mee zijn) of letterlijk teveel –van dat wat net niet leuk genoeg is– op je bordje.
  Als je cyclisch leeft weet je binnen no time welk idee of inzicht echt duurzaam is, waar je wel of (nog) niet op mag handelen, wat nog even mag rusten. Dat komt omdat je weet in welke fase je je bevindt en wat daarin de kenmerken zijn om naar te luisteren.
  Het creëert meer rust en daardoor houd je meer tijd over voor de dingen waar die echt “de bedoeling” zijn.
 4. Cyclisch leven zorgt steeds weer voor nieuwe perspectieven en visies
  Je weet het: na een vakantie of een break, wanneer je hoofd leger is en je opgeladen bent, kom je vaak tot briljante inzichten. Zuiver, helder. Of als je even loslaat en echt ontspannen bent, dan doe je iets waar je normaal gesproken twee dagen mee bezig bent, in twee uur.
  Maar hoe pas je deze momenten van loslaten continu toe in een druk leven? Het voelt vaak bijna unheimisch om toe te geven aan rust, juist als je in de inspiratie zit en op hoge snelheid leeft doordat je met leuke dingen bezig bent. Dat komt omdat we ons vaak identificeren met het moment waarin we zitten. Als je weet in welke fase van de cyclus je je bevindt, is het makkelijker loslaten en in overgave gaan.
  Denk maar aan dit verschil: stel je hebt werk en dan is het vakantie, je kunt ultiem van deze vakantie genieten en helemaal in de rust zakken. Maar stel, je hebt vakantie nadat je je baan hebt opgezegd en je hebt nog niets nieuws… dan is het vaak een stuk lastiger omdat er geen perspectief is. Dat is hoe ons brein werkt. We willen perspectief dat waar we nu in zitten, niet voor altijd is. Cyclisch leven geeft je continu perspectief.
 5. Je kunt steeds opnieuw weer iets geboren laten worden en je groei gaat in high speed omhoog
  Je ziet snel verbanden en samenhang, maar toch mis je het ook weer vaak omdat je in een Formule 1 wagen zit. Je bent sensitief en zoekt altijd naar groei. Je bent iemand die wil LEVEN. Het is dus niet meer dan logisch dat cyclisch leven zal voelen als thuiskomen. Elke maand opnieuw kun je iets geboren laten worden. Je kunt je ambitie steeds weer kwijt, maar wel vanuit een onderstroom van rust.
  Wij vrouwen zijn cyclische wezens. Als we in lijn gaan leven met de cycli in het leven, leven we in lijn met ons ware natuur en zijn we in staat grootse dingen neer te zetten zonder onszelf voorbij te lopen.
 6. Je boort een ultiem gevoel van vrijheid in jezelf aan.
  Je kunt meer aanwezig zijn bij jezelf en je emoties.
  Als je dat kunt, dan stroomt het leven door je heen en draag je niet alle oude shit steeds met je mee. Er is niets zo ziekmakend als opgekropte emoties en het vasthouden van trauma. Vroeg of laat komt dat er uit en dan moet je hard je best doen om dingen los te gaan laten. De reden dat we vaak niet aanwezig zijn bij wat we werkelijk voelen, is dat het overheersend kan zijn en dat we bang zijn dat we er in wegkwijnen. Of dat er even niet de ruimte of de tijd voor is: we denken dat we dan echt door een diep gat moeten of kunnen. We willen geen slachtoffer zijn. Maar als je dit weet: in de winter gaan de planten dood, alleen het wordt altijd lente, dan wordt het makkelijker je niet met de emoties te identificeren maar er langzaam doorheen te bewegen. Je hebt houvast en zo ook de moed om dit te doen. Moed ontstaat als je weet dat niets voor altijd is. Hoe meer je hiermee oefent, hoe makkelijker dit gaat en hoe vrijer je je zult voelen.
 7. Door cyclisch te leven kun je op een lichte manier in heel korte tijd patronen doorbreken
  Omdat je veel met persoonlijke ontwikkeling bezig bent, weet je dat je ook patronen met je meedraagt die je niet dienen in het nu. Je bent druk bezig deze patronen te doorbreken want je weet: er wacht vrijheid en een nieuwe stap in grootsheid op je als je dit voor elkaar krijgt. Je weet het met je hoofd, alleen je voelt het nog niet en hoe harder je er aan werkt, hoe harder het terug blijft komen. Wat je dan helpt is een maand, dus een cyclus lang dit patroon stap voor stap te ontrafelen vanuit een lichte energie. Je hoeft niet in het drama en het zwarte gat om dingen echt wezenlijk los te laten!
  Dit is wat je doet als je het volgens de cyclische aanpak aangaat: Eerst voelen waar je naar verlangt, dan experimenteren met je nieuwe realiteit, dan krijg je een helder inzicht en weet je wie of wat je mag vergeven, dan maak je de weg vrij en dan reflecteer je op wat de kern is en wat je achter je laat en wat je meeneemt naar de volgende cyclus.
  Op deze manier kun je keer op keer niet alleen een patroon doorbreken, maar voel je dit ook in al je vezels. Het gaat way beyond je mindset veranderen, of het met je hoofd bedenken; het gaat over energetisch loslaten en de weg vrijmaken.
 8. De dingen die je neerzet zullen alles wat je eerder hebt gedaan overstijgen.
  De stevige ambitie die soms gepaard gaat met diepere onrust komt vaak voort uit het gevoel dat alles “nu” moet. Maar een roos gaat ook niet ineens bloeien. Bovendien gaat ze niet harder groeien als je meer water geeft. Sterker nog, hoe meer je een roos volgens de wetten van de natuur laat bloeien en je haar precies ondersteunt wanneer en waar nodig, hoe prachtiger ze zal bloeien.
  Hoe zou het zijn als je idee net zoveel liefde en aandacht krijgt? Zo gaan wij in ons bedrijf om met nieuwe ideëen: we geven ze een cyclus om het helemaal kloppend te maken of te voelen of we na deze cyclus nog steeds zo enthousiast zijn. Hebben we bijvoorbeeld een idee en starten we direct met lanceren, dan krijgt het niet het succes dat het verdient. Voor je het weet zit je in je wilskracht en raak je verwijderd van de essentie. Iets gaat groeien en bloeien als je de tijd geeft om het met de juiste energie te laden. 
 9. De Wet van Aantrekkingskracht gaat als een malle voor je werken
  Door cyclisch te leven ben je steeds weer – automatisch- verbonden met wat je wél wil, waar je ware behoeftes en verlangens liggen. Van binnen naar buiten. Vanuit daar bewegen betekent dat je vermenigvuldigt waar je blij van wordt en aantrekt waar je meer van wil. 

10. Cyclisch leven herinnert je aan wie je werkelijk bent, aan de bron, aan je Hogere Zelf, aan de essentie van het leven.
We kunnen het heel zweverig maken en ook heel down to earth. Maar hoe dan ook, door mee te gaan in de stroom van het leven en hoe onze vrouwelijke natuur bedoeld is, raken we een essentie die je het gevoel geeft dat je verbonden bent. Met jezelf, de natuur, het universum. Met je Ziel. Deze Ziel is heel, compleet en volgens mij zoeken we daar soms wel ons hele leven naar: naar dat ultieme gevoel van liefde.

Hebben we je geïnspireerd en wil je graag weten wat de eerste stappen zijn?
We hebben The Circular Course ontwikkeld: de cursus die je stap voor stap meeneemt in deze manier van werken en leven.
Al na 4 weken merk je het verschil! Meld je hier aan voor The Circular Course (open voor inschrijving vanaf zondag 30 januari: als je zondag 31 januari of maandag 31 januari inschrijft ontvang je bovendien een fantastische bonus: de Master your Mind Course)

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel