Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

5 adviezen waar je nooit naar moet luisteren als je voor jezelf begint

Dit nooit meer

Nadat wij jaren in loondienst hadden gebikkeld kwam het moment dat we één ding heel zeker wisten: de rest van ons leven geld binnenhalen voor de grotere auto’s van de aandeelhouders: dat nooit meer! Nog langer al onze talenten onbenut laten: nee! En alles opgeven om 80 uur per week in een ruimte met tl licht ons een slag in de rondte te werken: never nooit meer please. We verlangden naar vrijheid, energie en het gevoel dat wát we aan het doen waren ook echt beter was voor de wereld. We wilden onze ambitie gebruiken voor het veranderen van alles waarvan wij dachten dat het beter kon. We wilden levens veranderen en daarnaast zelf een leven leiden waar wij later met uiterste voldoening op terug zouden kijken. 

IMG_6709Al snel wisten we: we gaan een bedrijf neerzetten! Oh yeah! Een bedrijf dat voortkomt uit onze passies en al onze talenten. Een bedrijf dat er voor zorgt dat we een leven kunnen leiden waarin we elke dag plezier hebben en vrijheid de leidraad is! Ondernemen dus. Zodra we dit nieuws vertelden aan de mensen om ons heen begon het. Iedereen, werkelijk iedereen om ons heen, scheen te weten hoe je succesvol onderneemt. Er bleken opvallend veel onontdekte en zelfverklaarde Richard Bransons te zijn.

De adviezen vlogen ons om de oren. Als jij ook op het punt staat om van je eigen bedrijf een groot succes te maken en als je ook wordt overspoeld door de adviezen, mag je best kritisch zijn naar welke feedback en ideeën je daadwerkelijk luistert. Deze vijf hebben wij in de wind geslagen en daar hebben we nooit spijt van gehad:

5 Adviezen

1.  ‘Je moet minimaal 60 uur per week werken om succesvol te zijn’  Om één of andere reden is het algemene beeld van ondernemen dat je -als je wilt slagen in het ondernemersleven- alleen maar aan het werk moet zijn. Dat je elke vrije minuut aan het  bouwen van je business besteedt. Maar is de aanvankelijke reden dat je voor jezelf begint niet vrijheid? Als je niet de juiste balans voor jezelf bepaalt, ga je langzaam ten onder aan je succes. Hoeveel plezier en energie houd je over als je alleen maar aan het productie draaien bent? Voor je het weet heb je het gevoel dat je in elk deel van je leven tekortschiet. Natuurlijk is het hard werken, maar groei liever in hoe je slimmer kunt werken in plaats van nóg harder. Besteed uit wat kan. Hoe meer energie je overhoudt, hoe meer energie je hebt om al je briljante ideeën te manifesteren.

2. ‘Alles wat begint met “weet je wat jij zou moeten doen”‘ Van de zijkant is het heel makkelijk praten en advies geven. Vooral als je misschien nog wat onzeker bent in het begin, kun je ontvankelijk zijn voor de goedbedoelde adviezen van je omgeving. Elke ondernemer weet dat het daadwerkelijke werk dat je verricht tien keer zoveel is als dat de buitenkant doet vermoeden. Een training geven lijkt easy, maar niemand ziet hoe jij het hele proces erachter aan het managen bent, waar jij tegenaan loopt, hoe je de training vol krijgt, welke teleurstellingen je moet doorstaan, hoe je jezelf moet managen op vertrouwen, hoe je de admininistratieve afhandeling doet, hoeveel andere ideeën er nog op de plank liggen en ga zo maar door. Tenzij je het écht een goed idee vindt en de ander jouw blinde vlek te pakken heeft, is ons advies: volg je eigen koers. Bedank voor de adviezen en ga door met waar je gebleven bent. Ga gewoon door.

3. ‘Jezelf alles ontzeggen hoort erbij’ Misschien heb je oneindig veel doelen: eerst een goede boterham verdienen, eerst een cursus afmaken, eerst zo ver zijn, eerst… bladiebla. Er kunnen van allerlei dingen in je hoofd zitten die je éérst bereikt moet hebben vóórdat je kunt genieten. Om één of andere reden koppelen we in onze maatschappij werk vaak aan moeite doen. Maar wat is er mis mee om te streven naar moeiteloosheid? Om je te richten op het Nu? Als je besluit om Nu te genieten, zit je in de energie van vertrouwen. Als je jezelf alles ontzegt om je doelen te bereiken, ga je naar je angst en leef je in de toekomst. En daar is nooit iemand gelukkiger van geworden!

4. ‘Je moet precies weten waar je heen gaat en vooral hoe je dat voor elkaar gaat krijgen’ Neem jij het jezelf weleens kwalijk dat je de enige van alle ondernemers op de wereld lijkt “die maar wat doet”? Periodes van weten waar je naartoe gaat, wisselen zich bijna altijd af met periodes van “even niet helder hebben wat je in vredesnaam aan het doen bent”. Opluchting, of niet? ;-) Wring jezelf dus niet in bochten om precies te vertellen wat je strategie en plan is als je die nog niet hebt. Zeg gewoon dat je in de onderzoeks- of inspiratiefase zit. Laat je niet gek maken dat je het allemaal niet op een rijtje hebt als je het even niet weet. Zorg voor voeding van je hart en je vertrouwen en de koers komt tot je.

Dan, last but not least:

5. ‘Je moet tot in den treure netwerkborrels afstruinen, netwerkdiners bijwonen en weet-ik-wat-nog-meer-doen-om-bekend-te-raken’ Daar ga je dan, met je visitekaartjes en gezonde spanning naar de Open Coffee, netwerkdiner of vrijdagmiddagborrel. Daar sta je dan met een glas witte wijn of koffie te wachten en wijs om je heen te kijken. Af en toe pak je je telefoon, kijkt er op alsof je een enorm belangrijk bericht verwacht (in feite check je of het al tijd is om naar huis te gaan). En dan, dan zie je haar staan. De net-zo-ongemakkelijke-mede-onderneemster. Yes! Deze durf je aan te spreken. Samen dompelen jullie je onder in “wat doe jij” vragen en samen kom je tot de conclusie dat je praktisch hetzelfde werk doet en eigenlijk niets voor elkaar kunt betekenen. Oké, TENZIJ je super veel plezier hebt, hoéf je dit niet te doen. Je mág de Open Coffee overslaan en een uurtje langer in je bed blijven liggen. Je hoeft niet per se in je vrije tijd aan een energie-vretend diner te zitten op je vrije avond. Wij zeggen tenzij hè, want er is natuurlijk absoluut niets mis met het leren kennen van nieuwe mensen. Alleen laat je niet wijsmaken dat dit de garantie voor succes is.

Bottom line is het zo dat adviezen vaak goedbedoeld zijn. Dat je dankbaar mag zijn voor het feit dat de ander zich inleeft. De beste adviezen komen van mensen die jou vragen stellen waardoor je zelf gaat nadenken, in plaats van dat zij jou vertellen hoe het moet. Mee eens?
Het gaat er om dat je jouw eigen regels schrijft. De regels die er voor zorgen dat jij (liefst) elke dag blij bent.
Want vanuit plezier ondernemen: dan wordt het pas écht leuk! Dan kom je pas echt tot grote hoogtes en dan gaat je kwaliteit van leven sky high! 

X Mabel & Crystal

Zin in nog meer inspiratie? Kom dan live met ons kennismaken op het TNBW Seminar! Een ochtend VOL inspiratie en inzichten om de komende tijd FOCUS te krijgen op wat voor jou belangrijk is. Je krijgt de handvatten om er achter te komen wat je Purpose in Life is en wat jou op dit moment belemmert in een grote stap vooruit. Lees hier meer over TNBW Seminar en meld je aan. Nu voor de Lucky Bird prijs van 37 euro!

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel