Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

5 voorwaarden om een inspirerend leider te zijn. Maar dan écht!

Om welk leiderschap vraagt het bedrijfsleven? Kennis en vooruitgang zijn sterker dan ooit, maar tegelijkertijd groeit het aantal burn-outs. De afgelopen jaren hebben wij zoveel leiders mogen coachen en ontwikkelen; dat we kunnen zeggen dat er wel degelijk een aantal factoren zijn die zorgen voor het succes en maximaal resultaat van leiders. Of je nu zelfstandig werkt, als leidinggevende of gewoon vaak de lead moet nemen … succesvol leiderschap wordt elke dag van ons gevraagd.

Wat betekent eigenlijk succesvol leiderschap? Leiderschap wordt vaak gezien als anderen leiden naar een doel of resultaat dat van buitenaf wordt bepaald. Bijvoorbeeld betere omzet als bedrijf. Of als je ondernemer bent, leiderschap om mensen naar een dienst of programma te krijgen. Een goede leidinggevende zijn betekent vaak dat we het voortouw nemen met als gewenste uitkomst gedrag van mensen. We zijn zoveel met die ander bezig, dat we vergeten waar het werkelijk om gaat: om onszelf. Zélfs als we een mensgerichte leider zijn liggen er valkuilen op de loer als we onder druk staan.

We willen allemaal die inspirator zijn die moeiteloos resultaat bereikt. In deze Westerse wereld is de norm voor succes vaak bepaald aan de hand van waarden als “precies weten waar je heen gaat”, “resultaatgerichte focus” en meer van dat soort termen. Veel leiders leggen de focus dus op wat ze moeten DOEN om maximaal resultaat te bereiken. Maar echt resultaat bereik je door de focus te leggen op wie je wilt ZIJN.

Klinkt heel logisch, maar hoe werkt dat in de praktijk?

Bij wie ben jij zelf graag in de buurt? Iemand die zware en lage energie heeft, veel in het hoofd zit, of iemand die licht en vrolijk in het leven staat? Je ziet direct het verschil tussen mensen die van binnenuit stralen en mensen die gebukt gaan onder werkdruk en prestatiedrang.

Wij hebben een top 5 samengesteld van voorwaarden die je in het vizier mag houden om die inspirerende, lichte leider (met maximaal resultaat!) te zijn waar je naar verlangt:

  1. We doen vaak ongemerkt veel op wilskracht. We bereiken resultaat en “we houden vol”. Wilskracht houd je misschien best een tijdje vol, maar kost vaak onbewust veel energie. Langere tijd op enkel wilskracht werken zorgt er voor dat je moe wordt en vragen als “is dit het nu echt” liggen op de loer. De absolute hoofdregel is dat je plezier en moeiteloosheid leidend mag maken in ALLES wat je doet. Ook als je werkt met targets, onder druk staat of je veel moet doen in weinig tijd: vraag jezelf (dan juist!) af: hoe kan ik nog meer plezier hebben? Sinds wij onszelf deze vraag regelmatig stellen wordt alles direct een stuk lichter en leuker! Als iets teveel wilskracht kost is het misschien niet meant to be voor jou. Je weet echt wel wanneer het klopt. Je wilt toch het allermooiste van je leven maken, elke dag?
  2. Dan een hele mooie voorwaarde: de intentie om de stelregel “alles is projectie” serieus te nemen. Veel leiders irriteren zich, frustreren zich of ergeren zich aan mensen die niet doen wat ze willen. Of aan mensen die er klaarblijkelijk hele andere regels en normen en waarden op na houden als zij zelf. Ze veroordelen het gedrag. Dit zorgt voor lage energie en zwaarte. Maar weet dat als gedrag van een ander jou irriteert, dit altijd te maken heeft met jezelf. Altijd. Vaak mag je dat gedrag zélf (van jezelf) niet laten zien. Ik zelf bijvoorbeeld ergerde me (toen ik manager was in loondienst) aan mensen die om stipt 18:00 uur (dat vond ik vroég!) de deur uit liepen om naar hun gezin te gaan. Ik vertaalde dat als niet ambitieus en waardeerde het laag. Nu schaam ik me hier bijna voor, maar ik wist niet beter. Ik was in die tijd namelijk heel erg streng voor mezelf: ik moest alles geven, wel 80 uur per week, daar kreeg ik bevestiging op en die bevestiging had ik nodig om me goed te voelen. Het kwam niet van binnenuit. Ik vond mezelf in de basis niet goed genoeg. Wist ik veel! Als iedereen zou leven naar de “alles is projectie” regel, kun je je dan voorstellen hoeveel persoonlijk leiderschap dit zou opleveren? Je richt je dan continu op je eigen groei en neemt zelf verantwoordelijkheid. Je kunt vanuit een veel lichtere energie aansturen en communiceren. Dát inspireert! Het inspireert anderen om ook zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun groei en gedrag.
  3. Weet wanneer je Gremlin (zo noemen wij hem, jouw innerlijke raadgever vanuit angst) aan het woord is en wanneer jouw Innerlijke Wijsheid je vertelt wat te doen vanuit liefde en vertrouwen. Je hebt altijd een keuze: kijk je vanuit vertrouwen of kijk je vanuit angst? Ook als de ander in het verleden iets heeft gedaan wat niet door de beugel kan en handelen vanuit angst op de loer ligt, ga dan toch voor vertrouwen (of neem afscheid)! Angst gaat namelijk altijd over het verleden of de toekomst. Vertrouwen gaat over het nu. En we willen leven vanuit het nu, toch? Het nu brengt joy en moeiteloosheid.
  4. De 4e voorwaarde is: :stop met piekeren of twijfelen aan jezelf als je een beslissing hebt genomen of een gesprek hebt gevoerd dat op dat moment goed leek. We herkennen het allemaal: in het moment kon je varen op je gevoel en heb je het goed aangepakt, maar eenmaal een paar uur verder ga je toch twijfelen of het wel het juiste was. Als dit gebeurt, is maar één vraag de juiste: handelde en sprak je vanuit de juiste intentie, vanuit liefde? Vanuit een zuiver hart? Is het antwoord ja, dan loslaten die handel! Is het antwoord nee of twijfel, ga dan opnieuw het gesprek aan. Je mag altijd op dingen terugkomen die niet goed voelen (ook vaak zo’n norm in de maatschappij: dat je voor eens en altijd kiest)
  5. Nu ik dit aan het schrijven zijn, komen er nog veel meer voorwaarden naar boven. Maar voor deze keer kies ik voor: blijf verantwoordelijk voor het investeren in jouw groei in zelfliefde. Waarom? Als leider wil je kunnen loslaten. Maar vaak ligt perfectionisme op de loer. Perfectionisme is puur en alleen de angst om niet goed genoeg te doen of te zijn. Het is de controle willen vasthouden uit angst dat het anders in de soep loopt. Lees: dat jij niet goed genoeg bent. Je wilt dus investeren in je persoonlijke groei en in jouw fundament van zelfliefde. Om vanuit die liefdevolle plek te inspireren en te groeien.

Laten we gaan voor New Leadership! Leiderschap dat past bij deze tijd. Jij hebt alles in je om een New Business Woman te zijn die leidt vanuit haar eigen regels en voorwaarden. Niet omdat je in een hokje zit en doet wat anderen van je verwachten. New Business Women zijn niet de zakenvrouwen waar we eigenschappen als hardheid en gaan voor eigen gewin aan toeschrijven, maar zij leiden vanuit plezier, moeiteloosheid en vanuit een fundament van liefde. Zij nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen geluk en gaan niet voor een oké, maar voor een bijzonder leven. Ze maken de wereld mooier en gebruiken hun ambities voor iets waar ZIJ in geloven, vanuit een glasheldere visie voor de toekomst en ultiem geluk in het nu.

Het kan natuurlijk zijn dat je zelfs bij het toepassen van deze voorwaarden nog steeds voelt dat er iets mist. Dat je goed bent in je werk, maar dat je je ook vraagt wat je nu eigenlijk écht wilt en dat je weet dat er nog veel meer in je zit dan je nu laat zien. In dat geval ben je van harte welkom op TNBW Seminar op 8 en 22 juni. Deze ochtend sta je stil bij waar je nu staat en ga je aan de slag met vragen als “wat wil ik nu écht.” Het zou zomaar eens DE stap kunnen zijn naar het leven waarvoor je écht bestemd bent. Let’s go for joy! 

Lees hier meer over TNBW Seminar. Speciaal voor vrouwen met ambitie!

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel