Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

7 tips om succesvol samen te werken – dit is hoe wij het (niet!) doen!

Ik zat klaar op kantoor.

Ik zou een Q&A geven voor onze Academy leden. Alleen, want Mabel zit momenteel in Estland bij Mindvalley U.
Nét toen ik live ging, kreeg ik een appje binnen van haar: “ik word straks live on stage gecoacht door Rich Litvin en het wordt opgenomen in een livestream!” Waah! Spannend! Meteen na mijn eigen sessie ging ik naar de Facebook pagina van Mindvalley en ik vond het filmpje. Alleen al het feit dat van de 800 mensen mijn partner de guts had om on stage gecoacht te worden, was super, maar wat ik hoorde raakte me enorm. 

Dit is het filmpje en ik heb het over het fragment dat op minuut 41:20 ongeveer begint. In dit fragment vertelt Mabel over mij en waarom ik haar inspireer. Al het werk van afgelopen jaren komt hier zo’n beetje in samen, want we hebben enorm geïnvesteerd om van ons bedrijf en onze samenwerking een succes te maken. 

In het begin van onze samenwerking was het namelijk niet altijd makkelijk. We hielden van elkaar maar wat dacht je van botsende ego’s, verschillende ideeën en visies die samen moeten komen, twee vrouwen die graag de leiding nemen… Mensen vragen ons vaak: “hoe doén jullie dat, samen een bedrijf runnen?” Of vrouwen zeggen juist tegen ons “ja maar jullie hebben elkaar”.

De vraag is eigenlijk niet: hoé doen we het. 

De vraag is: hoe doen we het niét. 

En we dachten: laten we dat eens delen met je. 

Want we krijgen vaak terug dat onze samenwerking anderen inspireert in hun relaties. 

– Als de ander ons irriteert, dan gaan we dit gevoel niét voeden en de schuld bij die ander leggen. We kijken eerst naar wat deze irritatie zegt over ons eigen verlangen. 

Alles is projectie. Als jij je irriteert aan het gedrag van een ander, dan betekent dat dat er winst te behalen is voor jou. Vaak mag je dat gedrag van jezelf niet laten zien of raakt het een groot verlangen.

Ik herinner me een moment dat ik me aan Mabel irriteerde op Instagram Stories, waarin ze heel gelukzalig over haar leven vertelde. Ik was oprecht verbaasd dat ik geïrriteerd was.  

Toen ik dit ging onderzoeken bleek dat ik van mezelf dat niet mocht, zo ongegeneerd mijn geluk laten zien. Het had verder niets met Mabel te maken…

– We hebben de intentie ons niet verantwoordelijk te voelen voor de ander. Hoe vaak gebeurt het in een relatie wel niet dat je dingen invult voor de ander, met de allerbeste bedoelingen. 

Hoe vaak mensen teleurgesteld zijn omdat de ander niet aan hun verwachtingen voldoet. Dat betekent niet dat we geen rekening houden met- of geen verwachtingen hebben. Wij zien het zo: we zijn verantwoordelijk voor ons eigen geluk. Maar SAMEN zijn we verantwoordelijk voor onze samenwerking. Hoe meer helder we naar elkaar kunnen verwoorden wat we nodig hebben, hoe beter het stroomt. 

– Als we ons door de ander niet gezien voelen, dan proberen we dat niet op die ander af te reageren, maar stellen we onszelf de vraag of we onszelf wel zien. 

– We gaan niet zelf steeds het wiel uitvinden, we laten ons coachen, ook en juíst als het heel goed gaat (wat is dat met Nederland dat je pas een coach inschakelt als het niét goed gaat). Individueel en samen.

– We hebben de intentie om ons niet door angst te laten leiden. Elke dag opnieuw stemmen we af op de liefde in onszelf. Op dat frequentieniveau willen we zitten. Als we gaan brainstormen en het stroomt niet, heeft het daar vaak mee te maken.  

– Hoewel we veel delen, verschillen we natuurlijk ook van elkaar. De manier waarop we nieuwe zaken aanvliegen bijvoorbeeld. De één stap voor stap, de ander ziet eerst het totaalpaatje. In het begin was dat soms even moeilijk. Ons doel nu is niet om te spreken als we bij elkaar zijn, maar te luisteren. Oké dit lukt nog niet altijd, maar we zijn goed op weg haha! Tegenwoordig weten we hoe de ander denkt en maken we juist gebruik van deze verschillen: het is onze kracht geworden. 

– Onze drijfveer is niet om de ander kleiner te maken, maar we hebben de focus op zélf groots te mogen zijn. Want als je groots mag zijn van jezelf, mag de ander ook in haar volste potentie staan en is er geen ruimte voor jaloezie. 1 + 1 = 11. Daarom raakte het filmpje hierboven mij ook zo, als je met zoveel liefde over je compagnon praat dan houd je echt ook veel van jezelf. 

We vragen elkaar tegenwoordig vaak: hoe kan het nog leuker, hoe kan het nog moeitelozer? Het bedrijf wat er nu staat is het gevolg van het werk dat we hebben verricht om steeds weer een nieuwe laag van zelfliefde in onszelf en onze samenwerking aan te boren. 

Alleen dan maken we de wereld echt mooier.

Lifedevoller. Creatiever. Duurzamer. 

We dromen van een next level humanity waarin dit de norm is! 

We hopen dat de manier waarop wij het niet doen, jou ook weer inspireert. 🙂 

✨ Let’s lead & show the way to next level Humanity! 

PS: Wat is jouw tip in samenwerkingen? Deel ze in de comments om te inspireren!

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel