Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

Barst je van de ideeën? 5 stappen om te kunnen kiezen!

Ik was dat meisje dat altijd 100.000 ideeën had. En bijna even zo veel bijbaantjes. Ik vond gewoon erg veel leuk. Zo veel, dat ik het vaak zelf ook een beetje verwarrend vond.

Veel vrouwen die we coachen, hebben precies hetzelfde. Je hebt zóveel plannen en ideeën, maar wat komt nu écht voort uit jou? Wat wil je nu écht? Of je bent aan drie dingen tegelijk begonnen maar niets komt écht af. Het kan moeilijk zijn om een keuze te maken. En alles tegelijk is vaak geen optie.

Je weet: het geeft een fantastisch gevoel als je één van je plannen met succes afrondt. Maar soms word je zo overweldigd dat je niet eens meer begínt aan iets. Ik ben niet veranderd. Integendeel, er blijven maar plannen en ideeën komen!

MAAR ik heb sinds een tijdje een hele effectieve manier gevonden om te kunnen kiezen welk idee ik tot uitvoer breng. Ik volg – hoe kan het ook anders – een stappenplan. Want inmiddels is wel duidelijk dat Mabel en ik van stappenplannen en overzicht houden, niet? ;-). Dus ben jij iemand die door de bomen soms het bos niet meer ziet en wel álles tegelijk aan zou willen pakken en er moe van wordt dat er niet genoeg tot uitvoer komt? Wil je helderheid in wat NU de juiste keuze is om te gaan doen? Dan inspireer ik je vast met mijn stappenplan.

5 stappen

Het gaat zo:

1) De eerste stap in alles: creëer een moment van rust en aandacht. Ga er voor zitten. Praat niet. Ga in stilte je ideëen af en schrijf ze allemaal op.We zijn vaak gewend om meteen met van alles naar buiten te komen om te toetsen bij anderen, maar luister naar je innerlijke wijsheid.

2) Kijk dan naar je lijstje en pak er gevoelsmatig eentje uit. Gevoelsmatig ja, dus niet vanuit je ratio of wat dan ook, maar doe het vanuit vertrouwen en sta open voor wat het mag zijn.

3) Vervolgens zeg je tegen je idee: ik ga met jou aan de slag. Ik ga onderzoeken of jij levensvatbaar bent. Praten tegen je ideëen? Yep.

4) Dan zet je dit idee gedurende vijf dagen AAN.(je moet hier even mee spelen, bij mij blijken vijf dagen precies de goede tijd te zijn, maar misschien is dat bij jou anders). Aanzetten betekent dat je openstaat voor signalen hoe je het idee zou kunnen uitwerken. Die inzichten komen soms op bizarre momenten: onder de douche bijvoorbeeld (hoeveel ik al niet door het putje heb gespoeld). Steeds als er een inzicht komt, schrijf je het op.

5) Na vijf dagen evalueer je voor jezelf of je het in grote lijnen duidelijk voor je ziet. Is het niet helder? Stroomt het niet? Word je er moe van als je er aan denkt? Komt het woordje “moeten” vaak voorbij? Dan is het nog niet de tijd. Het vergt moed om het los te laten, i know! Maar parkeer je idee en heb vertrouwen dat het op een ander moment wel “valt”.

Word je er steeds enthousiaster van en krijgt het steeds meer vorm? Kun je niet wachten om het nog verder uit te gaan werken? Met andere woorden: geniet je van de reis en het proces? Dan zou dit weleens dát kunnen zijn waar je mee aan de slag mag. Voor alles geldt: andere ideeën zijn ook goed, maar voor NU is het misschien nog niet de tijd. Het is een behoorlijk effectieve methode. Het is even oefenen, soms voelt het een beetje raar, maar het enige dat telt is het moment NU. Blijf alert op wat jou NU dus energie geeft. Oh en ben natuurlijk héél dankbaar voor dat creatieve brein van je. Er zijn al veel veelzijdige New Business Women businessconcepten geboren juist door alles wat je in je hebt te combineren.

 

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel