Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

10 tips om de inspiratie te laten stromen

Je zit er klaar voor. Je gaat aan de slag met je plannen. Er zitten zoveel ideeën in je hoofd! Je gaat van links naar rechts. Voor je het weet ben je een uur verder en nog niets opgeschoten. Niets zo vervelend als het gevoel dat de tijd voorbij gaat zonder dat jij echt hebt kunnen creëren wat je van plan was. Wat je nodig hebt is een frisse blik en focus.

Lees onze 10 tips om weer in de flow te komen: 

  1. Verander de indeling van de kamer waarin je zit. Ga op een andere plek zitten. Ander uitzicht = ander perspectief!
  2. Beweeg! Letterlijk bewegen zorgt er voor dat dingen weer loskomen.
  3. Ga schrijven. Begin met de zin “waar mijn hoofd nu vol van zit…” en schrijf alles op wat bij je naar boven komt. Ga daarna even iets anders doen. Thee zetten, een wandeling maken, een vriendin bellen. Je zult zien dat als je terugkomt en leest wat je hebt opgeschreven, heldere inzichten ontstaan over wat je nu mag doen.
  4. Ga naar buiten, kijk in de verte. Zo krijg je letterlijk direct meer ruimte in je hoofd!
  5. Probeer je dag niet te vol te plannen als je weet dat je creatief werk gaat doen! Zo bouw je structureel tijd in om in de verte te kijken, te niksnutten (DE manier om tot creatieve inzichten te komen) of ander leuks waardoor het gaat stromen
  6. Soms maak je je onbewust druk over andere dingen dan dat waar je mee bezig wilt zijn. Vrienden, familie issues, geld.. we noemen maar iets. Dit blokkeert. Zorg er voor dat je al je zorgen uit je hoofd krijgt door ze bijvoorbeeld op te schrijven of ze te delen met iemand. Zo maak je plaats voor frisse nieuwe dingen!
  7. Houd jij al een Bullet Journal bij? Dit is ideaal om al je plannen en ideeën die je in je hoofd verzamelt in op te schrijven. Op momenten dat het even niét stroomt pak je dit er bij. Succes gegarandeerd!
  8. Pak de boeken, artikelen en blogs er bij die je hebben geïnspireerd. Waarom was dat? Je staat er van versteld hoe snel je weer in de flow komt.
  9. Vraag jezelf: wat zou ik allemaal willen leren? Door deze vraag te stellen, gaat je brein van “iets moeten creëren: dus geven”, naar ontvangen. Dit voelt veel lichter dan moeten produceren. Je licht voelen is DE voedingsbodem voor creativiteit. Kom maar op met die inspiratie!
  10. Pak een groot vel papier en schrijf ALLES op wat in je hoofd zit. ALLES. Aanvankelijk lijkt er misschien geen touw aan vast te knopen zijn, maar je zult zien dat je er zelfs een rode draad in gaat ontdekken als je het visueel maakt. 

Werkt dit allemaal niet…. stop er dan gewoon mee voor dit moment. Ga iets anders doen! Chocola eten. Wijn drinken. En heb vertrouwen dat de inspiratie weer gaat stromen zodra je hebt losgelaten.

Wat doe jij om weer in de flow te komen?
Deel je tips vooral met ons in de comments! 

 

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel