Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

Stop met eindeloos zoeken naar wat je wilt doen – stel jezelf deze vraag!

Brood op de plank

Jarenlang ging het goed. En dan bedoel ik ook GOED. Als jong meisje droomde ik er van om een succesvolle zakenvrouw te zijn. Vraag me niet wat ik dan precies zou doen, maar ik zag mezelf al met een koffertje en een mantelpakje belangrijke dingen zeggen. Of dat ooit is gelukt weet ik eigenlijk niet (die belangrijke dingen zeggen ;-)) maar een mantelpakje, daar heb ik jarenlang in gelopen. Zo’n vijf jaar geleden werd ik alleen wakker met de vraag: “Is dit het nou echt? Is dit werkelijk het mooiste leven wat ik kan leiden? Waar doe ik het eigenlijk allemaal voor? Voor nog MEER van alles?”

Ik was best jong. Net 31 en had er al 12 jaar werken op zitten. Alles gegeven!
Mijn volledige energie, ambitie en alles wat ik in me had. Dat leidde tot een glansrijke carrière in multinationals.
Maar ook mezelf. Ik had mezelf letterlijk weggegeven. Mijn eigen normen en waarden. Mijn eigen visie. Mijn creativiteit. Ik wist precies wat ik moest doen om de ene na de andere promotie te krijgen. Maar ik had geen idee wat ik moest doen om echt iets te gaan doen waarin ik volledig geloofde. Als mensen dan over “ je Purpose in Life volgen “ praatten werd ik altijd een beetje kriebelig. Leuk hoor, je passie en je hart volgen, maar er moet ook brood op de plank komen.

Toen ik eenmaal wist dat mijn toenmalige baan ten koste van mezelf ging, besloot ik actief te gaan solliciteren op andere functies in andere bedrijven. Ik overwoog van alles. Van stapjes terug in functie tot werken in het buitenland. Alle sollicitatiegesprekken greep ik aan om aan mijn zielsdodende en uitputtende baan te ontsnappen. Maar niets leek leuk genoeg.
Ik kwam er achter dat het in onze samenleving vooral gaat over wat je wilt gaan DOEN. We zijn steeds bezig met wat we straks gaan doen. Wat we later willen gaan doen. We zijn voortdurend in de actiemodus om maar bezig te blijven. Hoe meer anderen mij – en ik mezelf – de vraag stelde wat ik wilde gaan doen, hoe besluitelozer ik werd.

Glashelder inzicht 

Tot dat sollicitatiegesprek ergens in de zomer met de eigenaar van een snelgroeiend bedrijf in technische bevestigingsmaterialen. Yep. Ik verlies al mijn geduld als ik tien minuten met mijn vriend door de bouwmarkt loop. Maar goed, ook hier zou ik best wel interesse voor op kunnen brengen dacht ik zelf. Deze snelle zakenman onderwierp mij aan vragen als “hoe denk je mijn omzet te kunnen verdubbelen? Ben je wel in staat om 60 uur per week te werken? Wat ga je doen om jezelf terug te verdienen als ik jou de kans geef?” Ik was helemaal leeg na het gesprek. In de auto terug naar huis nam ik een besluit. Dit nooit meer. Hoezo overwoog ik een functie in producten waarvan ik de naam niet eens wist? En me ook vooral niet interesseerde. Maar wat wilde ik dan wel? Ik kreeg een glashelder inzicht.

Ik ging stoppen met zoeken naar iets wat ik kon doen.

Andere vraag

Ik besloot mijzelf een andere vraag te stellen.
Dat werd de vraag: Wie wil ik zijn?
Toen ik dat op ging schrijven, zag ik mijn toekomst ineens heel helder voor me. Ik wilde niet meer die harde zakenvrouw zijn (ook al was ik daar voor de buitenwereld erg goed in), maar een zachte lieve vrouw: precies zoals ik was opgevoed. Ik wilde niet meer die uitgebluste carrieretijger zijn die maar ploeterde tussen de weekenden door, maar ik wilde die frisse zakenvrouw zijn die gelooft in wat ze doet. Ik wilde niet meer dat meisje zijn dat rent en werkt voor de dromen en idealen van anderen, maar die creatieveling die de wereld mooier maakt. Toen ik begon te schrijven, hield ik niet meer op. Alles waar ik al die tijd naar had gezocht, zat in me. Door keuzes te maken vanuit wie ik wil zijn, creëerde ik stap voor stap een leven en een carrière waarin ik vanuit zingeving werk en echt het gevoel heb dat ik de wereld mooier maak. Ik leef mijn Purpose in Life en heb meer ambitie en innerlijke rust dan ooit! Ik weet waar ik het voor doe en ik sta elke dag op met een gevoel dat het uitmaakt wat ik doe.  Oh en ik kom alleen in een bouwmarkt als het echt MOET.

 

 

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel