Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

Van Burnout naar Passie

Ooit was ik een enorm sociaal dier. Een sociaal dier met een bruisend leven. Met een arsenaal aan hobby’s. Elke dag eten met vriendinnen. Twee keer per week sporten. Quality time met familie. Borrelen na werktijd.

De fantastische aantrekkelijke high-energy vriendin zijn die overal voor in was. Energie te over om alles uit mijn leven te halen.

Dat veranderde. Er kwam een moment dat ik me aan het einde van de werkdag af vroeg  of het eigenlijk wel kán: 6 uur lang zappend op de bank hangen. Ik “moest” echt weer eens op bezoek bij die vriendin. Ik “moest” eigenlijk echt naar die borrel. Ik “moest” echt eens een hobby vinden. De weken trokken aan me voorbij en voor ik het wist was het vakantie. Tijd om bij te slapen. Uiteindelijk vond ik toch nog een onverwachte vriend: Mr. Burnout.

Als iemand me dan had gezegd dat ik mijn passie achterna moest gaan, had mijn antwoord hoogstwaarschijnlijk gelegen tussen iets als “flikker op”, “yeah right eerst slapen” en “daar heb ik toch helemaal geen tijd voor”. Het is zo ontzettend moeilijk om je passie te vinden als je no energy hebt.

Mijn eerste ingeving was: hoe vind ik een baan die me minder energie kost en beter bij me past? Denken in grote en snelle oplossingen en veranderingen dus. Forget it. Geen enkele baan leek me leuk genoeg toen ik in die modus zat. Uiteindelijk lukte het me om die vraag los te laten en daarvoor in de plaats te bedenken welke leuke activiteit ik deze week zou kunnen gaan doen. Je kunt jezelf helemaal vast denken als je op zoek gaat naar dé baan, als je al niet weet waar je echt blij van wordt op dit moment.

Begin gewoon klein. Begin bij dingen te doen waar jij energie van krijgt. Die je als het ware even de tijd doen vergeten. Voor mij lag het antwoord in dansen. Gewoon eens een les volgen. Niet met de intentie om danslerares of professioneel danseres te worden, maar gewoon, omdat het me leuk leek.

Zonder “nut”, behalve het nut van ontspanning en zonder het doel om er al dansend achter te komen wat mijn passie is en hoe ik die kan vertalen naar een baan. Tijdens dat dansen vergat ik de tijd en kreeg ik mijn hoofd leeg. Om met een afstandje weer naar zaken te kunnen kijken. Vanuit goede energie is het makkelijker om die volgende stap helder te krijgen.

Hoe ben jij je passie achterna gegaan? Inspireer anderen en deel het hieronder in de comments!

X Crystal

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel