Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

Verlang je naar een carrièreswitch? Lees dit!

Onlangs had ik een gesprek met een vrouw die van werk en carriėre wilde switchen. Ze wist wat ze niét meer wilde maar liep al een tijdje vast op wat dan wél.

Het gesprek ging zo (we noemen haar even “C” van coachee):

Ik: Waar verlang je écht naar?

C: Dat ik het helemaal zelf kan besluiten als ik bijvoorbeeld een keer om 15:00 uur wil stoppen met werken om te gaan sporten. Dat ik zélf volledig zeggenschap heb over mijn tijd. Wanneer ik iets wil doen en met wie! Dat ik niet meer die gehaaste moeder ben, maar gewoon tijd en energie heb om leuke dingen met mijn kids en partner te doen. En dat ik soms spontaan doordeweeks kan gaan lunchen met een vriendin. Ik wil iets doen wat er toe doet, ik wil de wereld echt een beetje mooier maken. Mijn ambitie helemaal kwijt kunnen.

Ik: Ok, en wat heb je daar voor nodig denk je?

C: Tja… toch een eigen bedrijf denk ik. Maar dan denk ik weer: ik heb ook een hypotheek, is er wel markt voor wat ik dan wil gaan doen en wat is dat eigenlijk precies.

Ik: Waar ben je bang voor?

C: Dat ik – als ik alles wat ik nu heb – overboord gooi, spijt krijg. Ik heb het nu goed; mooi huis, goed salaris…

Ik; Wie zegt dat je meteen alles overboord moet gooien? En wie zegt dat je het niet nog beter zou kunnen krijgen?

C: Ja.. nee… dat is ook zo eigenlijk. Misschien kan ik gewoon bij een ander bedrijf gaan werken en dan mijn wensen zo duidelijk mogelijk kenbaar maken. En mijn grenzen heel goed bewaken. Ander soort projecten draaien.

Ik: Waarom nu een concessie? 

C: Ik weet tenslotte ook niet of ik wel een ondernemer ben. Misschien ben ik meer een projectmanager.

Dit is een type gesprek dat we regelmatig voeren met krachtige ambitieuze vrouwen die naar een carrièreswitch verlangen. En dit is wat er gebeurt: Het begint met grootse dromen en verlangens. Je ziet haar “aangaan”. Even hoor je de sparkle in haar stem.

Maar dan komt het. Haar antwoorden worden snel overgenomen door een innerlijke criticus. Steeds verder dwaalt ze af van haar verlangens. Al na het uitspreken van die verlangens komt de angst naar boven. Al na een paar antwoorden eindigt het in concessies die ze bereid is om te doen om maar niet naar haar dromen te hoeven luisteren.

Hoe dit werkt

Hoe dit precies werkt?
Wij noemen de innerlijke criticus “de Gremlin”. De Gremlin is je raadgever vanuit angst.
Hij probeert jou in je comfort zone te houden en dit doet hij:

  • door allerlei gedachten over het verleden of over de toekomst op je af te vuren (het is je eerder ook niet gelukt, is er wel markt voor, straks kan ik de hypotheek niet betalen), zonder dat ze al bewezen of waarheid zijn.
  • door te denken in absoluten of anders gezegd in zwart/wit (als je een verandering wilt gaan doorvoeren betekent dat alles of niets: oftewel je moet metéén alles overboord gooien). Hij laat geen ruimte voor andere opties die ook mogelijk en zelfs beter passend zijn (zoals stap voor stap in beweging komen).
  • door wat je wilt en wie je bent kleiner te maken dan wie je werkelijk kunt ZIJN, wie je in je volste potentie bent. Hij zet zich vast op rollen en bepaalde overtuigingen en beelden die je hebt. Hij zoekt direct naar concrete vormen.

Doodzonde.

Je bent hier om een bijzonder leven te leiden. Om te doen waarvoor je bestemd bent. Niet later, maar nu. Elke dag opnieuw heb je de kans om nieuwe keuzes te maken en te gaan voor je dromen en verlangens.

Als jij je in deze vrouw herkent, dan hebben we een paar vragen aan je:

  • Hoe zou het zijn om eerst stil te staan bij wat je écht wilt, in plaats van je meteen vast te denken op de vorm?
  • Wat heb je er voor over om te stoppen met zoeken en die vrouw te worden die je wilt ZIJN?
  • Wat zou je doen met eindeloos vertrouwen?
  • Wat zou je doen met eindeloze vrijheid?

Geef ruimte aan je verlangens zónder dat de Gremlin aan bod komt. Het is belangrijk om echt aandacht te geven aan alles wat jouw leven bijzonder maakt. Pin je nog niet vast op de exacte vorm en welke functie je precies moet hebben. Maak eerst de reis naar je hart!

Weet dat je méér bent dan de rollen die je tot nu toe hebt gehad. Je hebt een berg aan ervaring, wijsheid en kennis in je die je aan kunt boren. Alles wat je tot nu toe heeft verrijkt neem je mee naar de toekomst. Laat de toekomst open liggen voor je!

Kom in actie

Voel je dat je NU een stap verder wilt komen en ben je klaar met piekeren en overdenken? Wellicht is een 30 minuten coachingscall dan iets voor je. Regelmatig plannen we deze in, kijk snel of er  nog een tijdstip beschikbaar is en ga voor die volgende stap! Je boekt je gratis coachingscall hier. Mocht het klikken en helpt het je, sparren we samen of TNBW Academy iets voor je kan zijn. 

We zien je dan graag en zorgen ervoor dat jij deze zomer nog een plan voor jouw carrièreswitch hebt!

Liefs,

Crystal

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel