Zoek

New date Master Presenter: 20 - 22 november 2023!

Nextlevelhumanity_logo

Waarom je vandaag nog naar je dromen moet luisteren – ook al lijken ze onhaalbaar

Dromen

“Focus – Trust – Happen” legt Ketut uit, de eigenaar van het restaurant op Bali waar ik te gast ben. Hij laat me vol trots zijn eigen “huistempel” zien. Het is een tafel met een stenen hoofd en dode offerbloemen. En een fles rode wijn. Ze hebben in de hemel ook dorst natuurlijk. Ketut vertelt dat hij maar liefst vijf jaar heeft gebeden, gemediteerd en geofferd (ik voel compassie voor alle biggen die het leven hebben moeten laten tijdens zijn ceremonies) om zijn droom waar te maken. Van werkelijk niets naar een goed lopend restaurant.

Toen ik een jong meisje was, had ik ook een droom. Ik had er veel. Heel veel. Soms denk ik weleens dat ik mijn volledige kindertijd slapend heb doorgebracht. Één van de dingen die ik later graag wilde doen, was voor langere tijd naar Indonesië; het land waar mijn familie vandaan komt. Toen ik midden twintig was, bezocht ik Bali. De magie van het eiland, de herkenning en het gevoel dat ik daar kreeg…. Het was onbeschrijfelijk. Mijn droom kreeg een nieuwe dimensie, namelijk: ik wilde voor langere tijd naar Bali. En dan het liefst om te schrijven.

Hard werken

Ik nam mij voor om hard te gaan werken om dat te gaan realiseren. Als ik maar veel verdiende en het “maakte” dan zou ik alle vrijheid hebben om mijn droom waar te maken. Dus dat deed ik. Ik werkte me kapot. Ik maakte promotie na promotie. Ik verdiende steeds meer geld. Ook dat smaakte naar meer. Ik kreeg veel erkenning. Dat smaakte naar meer en daar ging het fout. Na een paar jaar meer dan fulltime werken en mijn best blijven doen om erkenning te krijgen, zakte ik in elkaar. Moe gestreden. De reden waarom ik ooit was gaan doen wat ik deed, was ik vergeten. Ik was vooral heel erg moe. Pas toen ik in een traject zat met een goede coach, werd ik weer herinnerd aan de droom. Wat was het ook alweer dat ik het liéfst van alles zou willen doen? Wat was ooit mijn droom? Ohja, schrijven op Bali. Was het niet eens tijd om dat te gaan doen?

Ik had op dat moment misschien het vliegtuig moeten pakken. Naar Ketut en zijn biggen.

Maar ik wist ook: het kan nog niet. Met een koophuis in de verkoop en een boel verantwoordelijkheden, was het niet logisch en haalbaar om mijn boeltje te pakken en te vertrekken. Wat dan wel?

Ik ging onderzoeken wat het verlangen was dat onder het schrijven op Bali zat. Voor mij stond dat symbool voor “vrijheid” en “creativiteit”.

Ik vroeg mezelf af; “als ik dan niet nu onder een palmboom in bikini uit een kokosnoot kan gaan drinken, hoe zou ik dan wél meer creativiteit en vrijheid in mijn leven kunnen brengen?” Ik ging dansen, schrijven, alles doen wat me dat gevoel gaf.  Ik kwam in een enorme flow die naar meer smaakte. Het eindigde in een eigen bedrijf waarin ik een enorm gevoel van vrijheid en creativiteit ervaar.

Onverwacht

Juist daarom dacht ik dat mijn droom niet meer zo belangrijk was. Dat ik niet persé meer naar Bali hoefde. En met een opstartend bedrijf en een huis dat nog steeds onder water stond, voelde het niet logisch om alsnog te vertrekken (iets met denken vanuit angst).

Ik besloot voor mezelf: ooit zou mijn droom uitkomen. Ik had al zo’n enorme stap gezet om mijn droom serieus te nemen. Ik had aandacht gegeven aan de verwezenlijking er van. Een deel was al uitgekomen; ik had creativiteit en vrijheid volledig geïntegreerd in mijn leven. Ik had volledig vertrouwen dat de rest ook ooit zou volgen.

Juist toen ik dat tegen mezelf had gezegd, juist toen ik de hele droom had losgelaten, gebeurde er onverwacht iets. Iets heel bijzonders.

Mijn moeder kwam met het idee om haar zestigste verjaardag op Bali te vieren. Zij zou ons meenemen. All-in. Een maand lang.

Universum

En nu, een jaar later, lig ik hier onder mijn palmboom. Te schrijven. Yoga te doen. Te leven.

Het punt is: vantevoren kun je niet inschatten hoé een droom uit gaat komen.

Maar wat je aandacht geeft, groeit.

Het moment dat ik had besloten om mijn droom serieus te nemen, koos ik er voor om hem aandacht te geven.  Het moment dat ik vertrouwde dat mijn droom uit zou komen, spande het universum samen om het voor elkaar te krijgen. Dat vertrouwen groeide toen ik stap voor stap naar mijn verlangens ging luisteren.

Heb je een droom en lijkt het nutteloos om er bij stil te staan? Omdat je denkt dat het toch niet kan?

Realiseer je dan dat het belangrijk is om er tóch naar te luisteren. Naar jezelf te luisteren.

Dromen komen uit je onderbewuste. Ze laten je zien waar jij behoefte aan hebt. Wat bestemd is voor jou. Wat het leven met jou voorheeft. Neem ze dus serieus. We leven in een veilig Nederland en we kunnen het ons permitteren om te dromen. Het is niet je voorrecht, maar je plicht om er naar te luisteren! Schrijf ze op. Maak er een moodboard van. Steek energie in het waarmaken van je verlangens. Ga naar het moment. Vertrouw. Laat het “hoe” los en vertrouw op MAGIC.

Zoals Ketut zegt: Focus – trust – HAPPEN.

Wat zijn jouw verlangens? En welke stap kun je vandaag al zetten om er meer van te ervaren? Go for it!

X Crystal

NextLevelHumanity_MabelCrystal

meet the founders

Next Level Humanity komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen. Wat hier voor nodig is, is dat zoveel mogelijk mensen gaan leven en ondernemen vanuit hun Purpose in Life.

TNBW
academy

TNBW
academy

eindelijk maandag
the course

eindelijk maandag
the course

infinite potential

infinite potential

onze laatste blogs

Master_Presenter_Mabel

new website is live

Time for a new chapter:
Next Level Humanity goes global!

Check my brand new English website here. ✨ 

With love,

Mabel